RENDSZER

MITŐL LESZ INTELLIGENS AZ OTTHONUNK?

Nyugat-Európában már egyre népszerűbb, hazánkban azonban még csak most kezd elterjedni a Smart Home (okos otthon), azaz az intelligens otthon fogalma. A Smart Home az igényeinkhez tökéletesen idomuló automatizált rendszer, melyben az elektromos eszközök a szokásainkhoz alkalmazkodva önálló életet élnek. A rendszer kompatibilitásának köszönhetően lehetőségünk nyílik szinte bármilyen elektromos eszköz működését automatizálni, szabályozni, valamint távolról ellenőrizni. Pl.: világítás, fűtés, klíma, redőnyök, riasztó, kamera, hangrendszer, házi mozi, öntöző rendszer, háztartási eszközök, stb.

Mi is az a Z-Wave?

A Z-Wave egy adott rádiófrekvencián működő, zárt rendszerű kommunikációs protokoll, melyet kifejezetten az otthoni automatizálási területre fejlesztettek ki. A rendszer a meglévő otthonokban is könnyűszerrel telepíthető és bővíthető anélkül, hogy bármilyen bontással, véséssel, illetve egyéb átalakítással járó munkálatokat igényelne, sőt költözés esetén egyszerűen áttelepíthető.

Hogyan működik?

A rendszer különböző érzékelőkből – mozgás, nyitás, hőmérséklet, fény, füst, szén-monoxid, nedvesség, fagy, rezgés –, valamint speciális vezérlő modulokból és kiegészítőkből épül fel, melyeket a központi vezérlő egység fog össze, felügyel és irányít. Tehát a komplett „élő otthon” rendszer központi agyaként funkcionál. A Z-Wave hálózaton keresztül ide érkeznek be az egyes érzékelőkről és rendszerelemekről az információk, itt kerülnek feldolgozásra, majd innen továbbítódnak a végrehajtandó parancsok az egyes vezérlő modulok felé. A komplett rendszer igényeinknek megfelelő programozása szintén a vezérlő egységen történik. A távoli ellenőrzés és vezérlés ingyenes mobilalkalmazásokon és online webes felületen keresztül válik lehetővé.

Távvezérlés könnyedén

Előfordult már Önnel, hogy munkába menet azon aggódott, hogy lekapcsolta-e a lámpát, vagy épp kihúzta-e a vasalót vagy a hajsütővasat? Telefonján távolról is ellenőrizheti, és szükség esetén lekapcsolhatja a rendszerbe kötött elektromos eszközöket, berendezéseket. Szintén távolról ellenőrizheti azt is, hogy ki érkezett Önhöz, amikor nem tartózkodik otthon. Laptopon, telefonon látja a kaputelefon kamerájának képét, hogy éppen ki csenget az ajtó előtt. Munkahelyén értesíti okos otthon rendszere, ha mozgást észlel a ház körül vagy a lakásban, illetve, ha megszólal a riasztó. Néhány kattintás a telefonján, és azonnal megjelennek az otthonába telepített kamerák online képei. Biztonságérzetét tovább növeli, amikor illetéktelen behatolás esetén a hangjelzésen kívül nyomatékosan fokozza a riasztást a külvilág felé: a lámpák folyamatosan fel-le kapcsolnak, illetve a redőnyök automatikusan le- vagy épp felmennek. Esetleges tűz, vagy csőtörés esetén a rendszere fény- és hangjelzéssel riasztja az otthon tartózkodókat, illetve üzenetben értesíti a távollévő családtagokat, vagy az illetékes hatóságokat

Megfizethető?

A technológia fejlődése és a vezeték nélküli kommunikáció lehetővé tette a bekerülési költségek drasztikus csökkenését, így egy komplett rendszer telepítése ma már csak a töredékébe kerül, a korábbi vezetékes rendszereknek. Tekintettel arra, hogy minden intelligens otthon kiépítése egyedi, így az árak is különbözőek lehetnek.Ökölszabályként azonban mondhatjuk, hogy egy értékesebb rendszer telepítésének költségei az építkezési költségek kb. 2-4 %-át teszi ki. Ha a jövőben azonban úgy dönt, értékesíteni kívánja ingatlanát (a beépített rendszerrel együtt), úgy azt nem csupán gyorsabban, de vélhetően 5-10 %-kal magasabb áron teheti meg.

Kérje díjmentes árajánlatunkat és tudja meg pontosan, mennyiből tudnánk kiépíteni az ön intelligens otthonát!

Öntözőrendszer

Világításvezérlés

Fűtés-/hűtésvezérlés

Árnyékolás

Jelenlét szimuláció


INWAVE
RENDSZER
Telefon
06 (30) 381 6180
Email
info@inwave.hu